Всі преса оснащені зазначеними базовими типами компонентів:
Автоматизація АЕ є частиною стандартного пропозиції для VPe пресів. Процес пресування винограду повністю автоматизований з автоматизацією AE. Керування пресом здійснюється через панель керування, де користувач може контролювати функціонування і поточний стан преса протягом його роботи.
Програмне забезпечення включає в себе 8 програм: 4 програми з заданими незмінними параметрами, 2 програми із змінними параметрами, програми для осьового навантаження і програми для мацерації.
Автоматизація АТ є частиною стандартного пропозиції пресів серії VP і серії HL. Процес пресування винограду повністю автоматизований з АТ. Керування пресом здійснюється через панель керування, де користувач може контролювати функціонування і поточний стан преса протягом його роботи. Програмна частина включає в себе 15 попередньо встановлених програм: для осьового завантаження, для пресування різних видів винограду, для мацерації і розвантаження преса. Користувач має в розпорядженні 20 інших доступних програм. Вони можуть бути змінені відповідно до потреб і бажань оператора.
Циліндр відкритого преса наполовину перфоровано.
Великі розсувні двері на циліндрі дозволяють швидко завантажити цілий виноград і швидко розвантажити жом після пресування. Двері відкриваються і закриваються без значних зусиль за допомогою ручного механізму вліво і вправо. Спеціальна конструкція дозволяє легко чистити частини преса під розсувними дверима.
Нижні стінки на шарнірах відкриваються ручкою посередині. Відкриття забезпечує легкий доступ до нижньої частини циліндра, що особливо корисно при розвантаженні жому і промивання внутрішньої частини циліндра.
Верхні стінки на шарнірах відкриваються ручкою посередині. Відкриття забезпечує легкий доступ всередину циліндра, що особливо корисно при розвантаженні вижимки і промивання внутрішньої частини циліндра.
Осьове завантаження відбувається через вісь циліндра. Базова версія VP і HL серії включає в себе ручний клапан DN65, DN80, DN100 або DN120.
Лоток на поворотних колесах накопичує сік під пресом. Його розміри відповідають розмірам преса по всій довжині і ширині. Лоток має велику ємність. В нього вбудований вихідний отвір на стінці лотка та сито для фільтрації кісточки.
Закритий тип пресу передбачає неперфорований циліндр з вбудованими дренажними каналами для відводу соку всередину. Дренажні канали легко встановити або зняти.