Машина для видалення кісточок з вишні, сливи, абрикоса 1650 - 2600 кг/год
Загальні відомості

Машина для видалення кісточок мод. AR-103 призначена для відділення кісточок вишень, слив та абрикос на заводах з переробки фруктів і овочів (перш за все, в холодильних установках і консервній промисловості). Ця машина відповідає найвищим стандартам за якістю продуктів, де особливо важливі стан і зовнішній вигляд фруктів, з яких видалені кісточки.

Якщо машина використовується для відділення кісточок слив або абрикоса, плоди можуть одночасно розрізатись навпіл. Кісточковибивна машина AR-103, в першу чергу, призначена для відділення кісточок свіжих фруктів, хоча відмінні результати досягаються і при видаленні кісточок із заморожених фруктів. В цьому випадку, заморожені фрукти, повинні бути частково розморожені перед видаленням кісточок.

Рівномірний розподіл фруктів в завантажувальному бункері забезпечено завдяки вібруючому завантажувальному пристрою, що гарантує максимальне заповнення кісточковибивних пластин. Вбудована обертальна щітка, що регулюється по висоті, усуває зайві фрукти з пластин (що знаходяться поза отворів на пластинах) назад в завантажувальний бункер. Після вибивання кісточок фрукти скидаються з пластин на розвантажувальний вібратор або жолоб, звідки транспортуються на подальшу переробку. Кісточки та сік (з фруктів без кісточок) відводяться в сторону за допомогою шнекового транспортера з нержавіючої сталі, на прийомний транспортер або в накопичувальну ємність.

Особливості

Для досягнення найкращих результатів виробництва рекомендується провести деякі підготовчі роботи по переробці фруктів, а саме:

  • видалення плодоніжок, листя, розчавлених та пошкоджених плодів;
  • калібрування продукту для відбору дуже дрібних і дуже великих плодів.
  • При переробці слив та абрикосів їх можна, якщо вони розрізаються навпіл протягом процесу вибивання кісточок, розрізати з нижньої сторони перед вибиванням кісточок, за допомогою вбудованих обертових ножів. На кісточковибивній машині AR-103 забезпечена якісна і ефективна мийка та промивка під час роботи машини, за допомогою внутрішньої системи водопостачання та форсунок. Таким чином, проводиться миття як ножів, кісточковибивної системи, так і кісточковибивних пластин. Регулювання потоку води незалежне.

    Продуктивність машини може варіюватися в залежності від виду і сорту фруктів, а також в залежності від величини плодів. Зазначені показники продуктивності наведені на підставі рекомендованої швидкості роботи машини, що становить 60 тактів в хвилину. Число тактів можна збільшити до 75 в хвилину.

    Показники продуктивності
    Плоди Кількість отворів Кількість плодів за годину Вага плоду Продуктивність
    Вишні 186 669600 ~2,5 г 1650,00
    Вишні 138 496800 ~3,0 г 1650,00
    Сливи 82 147600 ~20,0 г 2950,00
    Сливи 48 86400 ~30,0 г 2600,00
    Характеристики
    Продуктивність: 1650 - 2600 кг/год
    Потужність головного приводу: 4 кВт
    Потужність приводу щіток: 0,37 кВт
    Потужність приводу ножів: 0,37 кВт
    Потужність воздуходуйки високого тиску: 2,2 кВт
    Розхід води: 0,5 м3/год
    Вага: 2950 кг
    Швидкість роботи: настроюється варіатором
    Розміри: 3100 х 2000 х 1500 мм
    Галерея