Машина для видалення кісточок мод. AR-103 призначена для відділення кісточок вишень, слив та абрикос на заводах з переробки фруктів і овочів (перш за все, в холодильних установках і консервній промисловості). Ця машина відповідає найвищим стандартам за якістю продуктів, де особливо важливі стан і зовнішній вигляд фруктів, з яких видалені кісточки.
Якщо машина використовується для відділення кісточок слив або абрикоса, плоди можуть одночасно розрізатись навпіл. Кісточковибивна машина AR-103, в першу чергу, призначена для відділення кісточок свіжих фруктів, хоча відмінні результати досягаються і при видаленні кісточок із заморожених фруктів. В цьому випадку, заморожені фрукти, повинні бути частково розморожені перед видаленням кісточок.
Рівномірний розподіл фруктів в завантажувальному бункері забезпечено завдяки вібруючому завантажувальному пристрою, що гарантує максимальне заповнення кісточковибивних пластин. Вбудована обертальна щітка, що регулюється по висоті, усуває зайві фрукти з пластин (що знаходяться поза отворів на пластинах) назад в завантажувальний бункер. Після вибивання кісточок фрукти скидаються з пластин на розвантажувальний вібратор або жолоб, звідки транспортуються на подальшу переробку. Кісточки та сік (з фруктів без кісточок) відводяться в сторону за допомогою шнекового транспортера з нержавіючої сталі, на прийомний транспортер або в накопичувальну ємність.
Для досягнення найкращих результатів виробництва рекомендується провести деякі підготовчі роботи по переробці фруктів, а саме:
При переробці слив та абрикосів їх можна, якщо вони розрізаються навпіл протягом процесу вибивання кісточок, розрізати з нижньої сторони перед вибиванням кісточок, за допомогою вбудованих обертових ножів. На кісточковибивній машині AR-103 забезпечена якісна і ефективна мийка та промивка під час роботи машини, за допомогою внутрішньої системи водопостачання та форсунок. Таким чином, проводиться миття як ножів, кісточковибивної системи, так і кісточковибивних пластин. Регулювання потоку води незалежне.
Продуктивність машини може варіюватися в залежності від виду і сорту фруктів, а також в залежності від величини плодів. Зазначені показники продуктивності наведені на підставі рекомендованої швидкості роботи машини, що становить 60 тактів в хвилину. Число тактів можна збільшити до 75 в хвилину.
Плоди | Кількість отворів | Кількість плодів за годину | Вага плоду | Продуктивність |
---|---|---|---|---|
Вишні | 186 | 669600 | ~2,5 г | 1650,00 |
Вишні | 138 | 496800 | ~3,0 г | 1650,00 |
Сливи | 82 | 147600 | ~20,0 г | 2950,00 |
Сливи | 48 | 86400 | ~30,0 г | 2600,00 |